شرایط ثبت شرکت سهامی عام Can Be Fun For Anyone

در ساعات کاری پاسخگوی تلفنی شما هستیم . بعداز تایم کاری لطفا واتس اپ پیام

کانون بازرسان شرکت های سهامی عام تشکیل خواهد شد و سازمان و وظایف و اختیارات این کانون بر طبق اساسنامه ای خواهد بود.

هر نماد بورسی برای پذیرش و ورود به بازار سرمایه یا به نوعی متولد شدن در این بازار پر‌چالش مسیری را پشت سر گذاشته است؛ ماهنامه بورس در این شماره قصد دارد حکایت شکل‌گیری تا ورود نخستین شرکت پروژه در فرابورس ایران یعنی «تجلی» را از زوایای مختلفی روایت کند.

در ماده ۱ این آیین نامه شرایط لازم برای بازرسان شرکت های سهامی عام در ۴ بند احصاء شده است که عبارتند از:

خبر داغ ورود نخستین شرکت‌پروژه در فرابورس ایران از این جهت اهمیت داشت که شروعی بر زمینه‌ساز شدن فرابورس ایران برای تأمین مالی پروژه‌های راکد بود. میثم فدایی واحد، مدیرعامل فرابورس ایران در ادامه به سازوکار پذیرش شرکت‌پروژه‌ها در فرابورس، اهداف آن و فرایند پذیرش و سپس گشایش نماد تجلی پرداخته و ورود شرکت پروژه‌ها به بازار سرمایه را توسعه واقعی بازار اولیه توصیف کرده است.

طبق تبصره ۱ ماده ۲ کلیه اشخاص مندرج در ماده ۲ می توانند از خدمات سازمان حسابرسی که تنها مؤسسه حسابرسی دولتی می باشد.

تعیین تعداد سهام هر شخص, در صورت‌جلسه ‌ای که به امضای موسسان می‎ رسد, قید می‌شود و به «مجمع عمومی مۆسس» گزارش خواهد شد؛ البته هنوز به مرحله تشکیل مجمع عمومی موسس نرسیده‌ ایم.

در شرکت های سهامی عام مدارک ثبت شرکت باید توسط موسسین تایید و مهر زده شود.

موسسین, اساسنامه شرکت را تهیه می کنند و اقدام به دعوت تعهد کنندگان سهام نموده با تشکیل مجمع عمومی موسسین موجبات تشکیل شرکت را فراهم می آورند.

حداقل تعداد بازرس یا بازرسان اصلی، یک نفر است. این امر در مواد ۱۴۴ و ۱۴۵ و سایر مواد بخش ۷ به صراحت بیان شده است و در بند ۱۸ ماده ۸ نیز صراحت بیان شده است.

با ملاحظه شرایط فوق واضح است که بازرس شرکت سهامی عام بایستی دارای حداقل لیسانس یا بالاتر و حداقل ۵ سال تجربه متناسب با وظایف بازرسی خود باشد و از سوی دیگر نماینده مجلس و کارمند دولت و شرکت های دولتی و وابسته به دولت و شهرداری ها تاسیس شرکت سهامی عام و مؤسسات وابسته به آنها نباشد.

در تمام شرکت‌های سهامی موضوعی وجود دارد به اسم سهام، سهام در این نوع شرکت‌ها به عنوان میزان مشارکت سهامداران در شرکت است.

این مجمع فقط یک ‌بار و آن هم در ابتدای حیات شرکت تشکیل می‌شود تا وظایف مهمی را که بر عهده آن است, انجام دهد.

پس از این که سهام با نام شرکت در دفتر ثبت سهام شرکت ثبت گردید، بر اساس ماده ۴۰ لایحه قانون تجارت کشور باید انتقالات بعدی با تشریفات مشخص شده انجام پذیرد، و پس از انجام تمامی تشریفات این انتقال در دفتر مذکور به ثبت برسد.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *